ЦИКОРІЙ: рецепти!

Напій "Дольче віта"

Зваріть на воді напій з 5 ч. ложок меленого цикорію і додайте окремо приготований імбирний сироп і яєчний лікер. Для приготування імбирного сиропу покладіть в джезву(турку) 4 ч. ложки цукру і нагрівайте на слабкому вогні до стану карамелі, потім влийте 2 ст. ложки води, додайте 1/2 ч. ложки меленого імбиру і кип'ятіть протягом 1 хвилини. Додайте імбирний сироп в приготований цикорний напій. При подачі на стіл у високі склянки налийте трохи яєчного лікеру, потім цикорний напій з додаванням імбирного сиропу і прикрасьте збитими вершками.

Напій з цикорію по-латвійському

Розбавте окропом розчинний цикорій, влийте в нього лимонний або апельсиновий сироп. Після охолодження для однієї порції заповніть склянку або фужер на 3/4 напоєм з цикорію і додайте яблучний сік. Також можна додати трохи меду.

Естонська яєчна кава

Для приготування яєчної кави з цикорію вам буде потрібно 1-5 яєць, 1 склянка вершків, 100 г меленого цикорію і житнє борошно. До збитих яєць додайте вершки, цикорій і стільки житнього борошна, щоб вийшло густе тісто. З тіста скачайте тонкий джгут, поріжте його шматочками величиною з кавове зерно, запечіть їх у духовці і подрібніть в кавомолці до порошкоподібного стану. Отриманий порошок залийте окропом або молоком, доведіть до кипіння, дайте настоятися протягом 2-3 хвилин, додайте за смаком цукор.

Кава з цикорієм

У великій джезві (турці) змішайте 1 ч. ложку натуральної кави середнього помолу і 1/2 ч. ложки меленого цикорію, залийте 1 склянку води і на повільному вогні доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Зніміть з вогню, додайте в каву 1/4 склянки молока і цукор за смаком. Ще раз поставте на повільний вогонь і дочекайтеся появи пишної піни. Як тільки піна підніметься, зніміть з вогню, процідіть і налийте в чашку.

ХУДНЕМО З ЦИКОРІЄМ

Напій з цикорію є одним з найбільш популярних і ефективних засобів для схуднення. Сам по собі напій з цикорію не посилює термогенез і не прискорює обмін речовин, втрата зайвих кілограмів відбувається з іншої причини - високий вміст інуліну в складі цикорію допомагає швидше відчути ситість. Крім того, гіркий смак напою з цикорію дещо пригнічує смакові рецептори язика, і вся наступна їжа після чашки напою з цикорію здається не дуже смачною, тому і з'їсте ви менше. Приймати напій з цикорію потрібно в теплому або гарячому вигляді за 30 хв до прийому їжі. Стандартна "доза" - 150-200 мл води з 2 ч.л. розчинного порошку цикорію без додавання меду або цукру. В ідеалі взагалі замінити цим напоєм один з прийомів їжі.

До речі, крім усього іншого, напій з цикорію допомагає виводити з організму радіоактивні речовини і холестерин. Якщо ви хочете використовувати розчинний цикорій, то можна приготувати напій для зниження ваги з кореня цикорію. Для цього потрібно взяти приблизно 150 г сухого кореня цикорію, залити 0,5 л води і варити протягом 20 хвилин. Приймають такий відвар по 100-150 мл за 20-30 хвилин до прийому їжі. Додавання цикорію в молоко покращує його засвоюваність в кілька разів. Це корисно знати людям, що погано переносять молоко в чистому вигляді.

Администратор, March 14th, 2018,